Meten is impact weten

Dopper Foundation wil alles weten over schoon water, lees drinkwater en oceanen, en over eenmalig gebruikt plastic. Breng jij in kaart wie en wat hot is op deze onderwerpen? Krijg jij inzicht in de laatste stand van zaken: cijfers en impact? En heb jij innovatieve oplossingen?

Hoe zit het eigenlijk met toegang tot veilig drinkwater in de wereld en specifiek in Nepal? Hoe maken mensen daar, maar ook in Nederland of Amerika gebruik van kraanwater? Wat is de relatie tussen water en hygiëne, of nog mooier: tussen afval in water en hygiëne? Welke ziektes kunnen worden veroorzaakt door water of juist gebrek eraan, en wat zijn duurzame oplossingen?

Of je gooit het juist over de plastic boeg. Hoeveel plastic is er eigenlijk in de wereld en in Nederland, en welk deel daarvan vertegenwoordigt eenmalig gebruikt plastic of nog specifieker plastic waterflesjes? Wat zijn de huidige alternatieven voor eenmalig gebruikte plastics, zoals Dopper een alternatief is voor het waterflesje? En als er nog geen alternatieven bestaan, bedenk jij ze dan? Je kunt ook de waardeketen eens onder de loep nemen. Wat gebeurt er eigenlijk van grondstof tot afval en waar kunnen we innoveren volgens jou? Denk aan efficiënte productiemethodes, oplossingen voor afval, transparantie in de keten en sociale kwesties die aan de kaak moeten worden gesteld.