FAQ

De Changemaker Challenge is een initiatief van de Dopper Foundation en wordt in samenwerking met SustainableMotion uitgevoerd.

Met de Changemaker Challenge wil de Dopper Foundation jou stimuleren om je scriptieonderzoek nog baanbrekender te maken! Dopper BV en de Dopper Foundation hebben absoluut geen inmenging in het bepalen van je onderwerp alsmede het onderzoek zelf. De Dopper Foundation wil meer impact op het gebied van schoon (drink)water & plastic waste en geloven in jouw eigen innovativiteit!

De Dopper Foundation is op zoek naar Changemakers. Masterstudenten die hun masterscriptie willen schrijven over schoon water of plastic waste. Uit alle inschrijvingen worden de meest veelbelovende door een expert jury geselecteerd. Alle finalisten krijgen sowieso 500 euro mee om hun onderzoek voor te bereiden. Tijdens de finale krijgen 3 studenten elk 3000 euro om hun scriptieonderzoek echt baanbrekend te maken. Bekijk hier de roadmap.

 • Omdat schoon water & plastic waste jou interesseren en je daar wat aan wilt doen
 • Omdat jij het onderzoeksgeld goed kan gebruiken om je onderzoek naar een hoger niveau te tillen
 • Omdat je een netwerk op wil bouwen van experts en medestudenten die hetzelfde doel hebben
 • Omdat je jouw masterscriptie in de spotlights wil zetten om meer impact te maken

Om er zeker van te zijn dat jij kans maakt op die 3000 euro hebben wij alle deelnemersvoorwaarden voor je op een rij gezet.

 • Je onderwerp van je scriptie heeft betrekking op de thema’s water en/of plastic waste. Lees hier meer over mogelijke onderwerpen.
 • Je bent een WO masterstudent (alle studie-achtergronden)
 • Je staat geregistreerd aan een Nederlandse universiteit
 • Je bent een Nederlandse of Internationale student
 • Je levert je masterscriptie uiterlijk juli 2018 in
 • Je hebt je onderzoek nog niet afgerond en je scriptie nog niet ingeleverd voor 15 maart 2017
 • Je bepaalt zelf het onderwerp van je onderzoek
 • Je bent beschikbaar op 9 feb 2017 en 22 maart 2017
 • Je mag je scriptie voor een ander bedrijf schrijven, maar in overleg. Lees hier het artikel met meer informatie.
 • Je levert je onderwerp vóór 15 januari in via deze site.

De Dopper Foundation looft de volgende bedragen uit; € 500,- voor de 10 finalisten en € 3000,- voor de 3 ultieme Changemakers.

Je bepaalt zelf waar je het onderzoeksgeld voor inzet om je scriptie-onderzoek naar een hoger niveau te tillen. Voor meer info lees: ‘wat te doen met de poen‘.

Het uitkeren van een studiebeurs/prijzengeld waarvoor een wetenschappelijke/kunstzinnige prestatie/onderzoek geleverd moet worden is belast voor de inkomstenbelasting. Dit dient jaarlijks opgegeven te worden voor de inkomstenbelasting als RUOW (resultaat uit overige werkzaamheden). De gemaakte kosten mogen in mindering gebracht worden op de opbrengsten. Het verschil is het resultaat uit overige werkzaamheden.

Nee, het levert je geen studie-vertraging op! Dopper Foundation bemoeit zich niet met de inhoud van jouw onderzoek noch met je deadlines. Je houdt dus gewoon het scriptie curriculum van jouw studie aan. Het enige verschil is dat je met de Changemaker Challenge €3000 kan verdienen om het onderzoek dat je toch al uit zou voeren, een extra zetje te geven.

Nee, je hoeft je reguliere planning niet aan te passen aan de CMC. De Challenge is geen onderdeel van je onderzoek. De DopperFoundation stelt onderzoeksgeld ter beschikking om je onderzoek nog baanbrekender te maken! Dus: deelnemen aan de CMC levert geen studievertraging op. Lees er hier meer over.

Om deel te nemen aan de Changemaker Challenge dient jouw scriptie-onderzoek op de één of andere manier te gaan over water & plastic waste. Dit is heel breed, dus wees creatief! Kun je toch nog wat inspiratie gebruiken? Klik hier.

Ja, je dient een eigen onderwerp te hebben voor je masteronderzoek/scriptie. Het onderzoeksgeld dat wij beschikbaar stellen met de CMC is puur en alleen om een extra boost te geven aan je eigen masteronderzoek/scriptie.

Heb je nog geen concrete ideeën hiervoor? We hebben wat inspiratiebommetjes voor je.

Nee, de Dopper Foundation heeft in geen enkel opzicht invloed op het thema en de inhoud van je masterscriptie. Het onderzoeksgeld is bedoeld als extra boost aan je scriptie-onderzoek. Dopper stelt geen afstudeerplekken beschikbaar en zal zich nooit bemoeien met je scriptie.

Nee, de CMC is geen afstudeerprogramma bij Dopper BV of bij de Dopper Foundation. Het prijzengeld dat wij beschikbaar stellen met de CMC is om een boost te geven aan je masterscriptie-onderzoek.

Dopper of één van de aangesloten partijen zullen nooit jouw informatie delen met derden zonder daar expliciete toestemming voor te vragen. De onderwerpen van alle inschrijvingen worden in overleg bekend gemaakt. Tussentijdse update over je voortgang kan in de vorm van een interview worden aangevraagd en geplaatst in overleg. De eindresultaten kunnen wel voor Dopper haar communicatiedoeleinden gebruikt, maar alles is in overleg!

Nee, alle WO Master studenten kunnen hun scriptie-onderwerp inleveren, zolang je onderzoek maar betrekking heeft op schoon water of plastic waste. We schreven er een artikel over met nog meer uitleg.

Je kan zowel in de opstartende fase als midden in je  scriptie-onderzoek zitten. Het is de bedoeling dat je het prijzengeld gebruikt om je onderzoek een boost te geven. Je kan daarom niet al (bijna) klaar zijn met je scriptie op 22 maart (de finaledag van de CMC waarop je te horen krijgt dat je 3000 euro onderzoeksgeld wint). Voor alle deelnamevoorwaarden verwijzen wij je naar vraag 5.

Schrijf jij jouw thesis voor een ander bedrijf? Dat hoeft helemaal geen reden te zijn om niet deel te nemen aan de Changemaker Challenge! Zolang het bedrijf waar jij onderzoek voor doet interesse heeft in water en/of plastic waste en de missie van Dopper Foundation onderschrijft, zien wij geen beren op de weg. Is jouw master scriptie onder embargo geschreven? Ook dit is geen probleem. We vragen je enkel je onderzoeksresultaten in grote lijnen te presenteren, maar alles is in overleg.

Je mag het onderzoeksgeld gebruiken voor alles waarvan jij denkt dat het helpt om nóg betere onderzoeksresultaten binnen te bereiken. Het onderzoeksgeld mag alleen aan jouw onderzoek worden besteed (dus helaas niet aan die fantastisch dure droomlaarzen). Wil je wat voorbeelden van hoe het geld te besteden of kun je wat inspiratie gebruiken? Check dan Wat te doen met de poen?

Wij hebben het volste vertrouwen in jouw vindingrijkheid, maar je mag ons altijd mailen als je op zoek bent naar een sparringpartner of extra info: changemakerchallenge@dopper.com.